neljapäev, 15. veebruar 2018

Orienteerumisrada "Leia jäävaba tee"

Paar korda viimasel talvel on olnud nii, et kui lumi maha sajab, siis järgmine päev tõuseb soe tuul ja hakkab ruttu ruttu lund sulatama. Esimene päev pakib selle kokku, öösel külmetab ja siis järgmine päev sajab vihma kuna on nii soe. Sulalume ja vee segust saab järgneval ööl kiilasjää. Täna oli siis see nn kolmas päev. Eelmine kord läks juba jalg alt ära kodutrepi peal, aga õnneks ei kukkunud, vaid suutsin ukselingist kinni haarata ja püsti jääda.

Täna olin trepil targem, läksin ettevaatlikult ning lisaks vältisin pimedas edukalt naabritrepi ees olevat jääloiku. Ümber maja minnes on muruplats. Muru peal oli kohti, kus mätas oli väljas ning sain siis vastasmaja parkimisplatsile, kui mõttes ohkasin jumalat! Vastu vaatas kiilasjää, veekiht peal ning vasakult poolt puhus väga tugev tuul. Sain kuidagi tibusammul sealt üle.

Spordihoone kõrvalt on alati lihtsam minna, sest seal on jalakäiate tee äärne mätas kõrgem ja jäävaba. Kulturimajale lähenedes tuli teha otsus, kas minna maja tagant või eest. Maja tagant puhub suurem tuul ning teisel pool maja on suur parkimisplats, mis on sula ajal alati 100% jääga kaetud. Maja ees võivad jalakäijate teed jääs olla, aga ehk on autotee puhtam või vähemalt killustikuga kaetud. Otsustasin maja eest minna.

Proovisin pilti ka teha, aga tuul väristas telefoni, seega tulid pildid udused.
Tavaliselt tulen ma üle selle suure parkimisplatsi,
aga seekord tulin ümber kultuurimaja
Vandusin, et see linn pole jalakäijate jaoks.

Tehase parkimisplats + vaade sadamale, kus on Norra alused

Tehase kõrval on valatud betoonist sillutis. Kui lund sajab,
siis on see põlvini lumine, aga kui sulatab,
siis on see üks esimesi kohti, mis puhtaks saab.

1 kommentaar:

Peod, võistused ja puhkused

Tere Tavaliselt, kui vend mulle Facebookis sõnumi saadab, et kuidas läheb, siis see tähendab, et ma pole vist tükk aega midagi en...